Slapende Reus


Het rijke verleden en het landschappelijk en archeologisch erfgoed geven inspiratie voor de ontwikkeling van toerisme en natuureducatie. Het samenwerkingsverband zet in op het uitdragen van het rijke verleden van het gebied, een duurzaam toerisme en landschapszorg

Ontdek onze ambassadeurs

Ambassadeurs Ward Kennes (burgemeester Kasterlee), Jos Gysels (landschapsgids), Els Oostvogels (Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete) en Karen Vancampenhout (prof bodemkunde en geologie KU Leuven) vertellen graag meer over de Slapende Reus vanuit hun expertise.


A Giant Sculpture

Boven op de top van de paraboolduin Hoge Mouw prijkt het kunstwerk ‘A GIANT SCULPTURE’ van Gijs Van Vaerenbergh. Het monumentale hoofd lijkt op te rijzen uit het mulle zand, het beeld speelt met de suggestie dat het ooit werd bedolven onder de paraboolduin, waarna het jarenlange spel van zand en wind het hoofd heeft blootgelegd. De scène spreekt tot de verbeelding en verwijst op een eigentijdse manier naar de rijke geschiedenis van de Kempense Heuvelrug.


Spelen, klimmen en ravotten

De Slapende Reus is in volle uitvoering! Naast de alom bekende Kabouterberg is ook op de Zwarte Berg en het provinciaal domein Hoge Mouw heerlijk spelen. Kinderen kunnen er hun hartje ophalen. Het prehistorisch verleden en de levenswijze van onze voorouders inspireert tot nieuwe speelinfrastructuur. Ga op ontdekking in de prehistorie in het provinciaal domein Hoge Mouw: kinderen kunnen er klimmen in een ijzertijdboerderij, zoeken naar potten en urnen en ontdekken welke dieren onze voorouders op hun boerderij hielden.  Waan je een archeoloog en graaf potscherven, sieraden en zelfs botten op in een archeologische zandbak.

Met een gps-toch ontdek je de hoge duinen in het gebied. Voor meer info kan je terecht op het toeristisch infokantoor van Kasterlee.


Folder

Zin om de Slapende Reus te ontdekken?

Haal deze brochure af bij toerisme Kasterlee of lees online!
De onthaalinfrastructuur Slapende Reus werd uitgevoerd dankzij Platteland Plus en subsidies van Toerisme Vlaanderen.

Sinds 2014 werken de gemeente Kasterlee en provincie Antwerpen in samenwerking met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en Toerisme Provincie Antwerpen aan het landschap en recreatief aanbod van provinciaal domein Hoge Mouw tot Kabouterberg.